Εγκαταστάσεις


Το κτιριακό συγκρότημα του «Ιπποκράτειου Θεραπευτηρίου» αποτελείται από δύο διώροφα κτίρια, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους. Το πρώτο κτίριο που λειτουργεί από το 2000, ανακαινίστηκε το 2009 και το δεύτερο κτίριο χτίστηκε το 2008. Τα δύο κτίρια χωρίζονται σε πέντε νοσηλευτικές μονάδες, άρτια εξοπλισμένες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών.
Εξωτερικοί χώροι
Η κλινική περιβάλλεται από 6 στρέμματα πρασίνου,όπου τις καλές μέρες οι ασθενείς μπορούν να κάνουν περίπατο και να καθίσουν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο με κιόσκι. Στον προαύλιο χώρο παρέχεται άνετος χώρος στάθμευσης για το προσωπικό και τους επισκέπτες.
Δωμάτια
Το θεραπευτήριο διαθέτει μονόκλινα, δίκλινα, τρίκλινα και τετράκλινα δωμάτια, ευρύχωρα, προσεγμένα με ηλεκτρικά ρυθμιζόμενες κλίνες, τηλεόραση, τηλέφωνο και λουτρό. Σε όλα τα δωμάτια υπάρχει κεντρική θέρμανση και αυτόνομη λειτουργία κλιματισμού.
Αίθουσα εργοθεραπείας
Στον εξειδικευμένο χώρο της εργοθεραπείας, οι ασθενείς έχουν την δυνατότητα να απασχοληθούν δημιουργικά, με επιτραπέζια παιχνίδια, ζωγραφική, χειροτεχνίες, γίνεται μια προσπάθεια ανάκτησης της λειτουργικότητας του ασθενούς μέσα από αυτές τις ευχάριστες δραστηριότητες, Στο χώρο της εργοθεραπείας λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη, πλούσια σε θεματολογία τόσο για τους ασθενείς, όσο και για το προσωπικό του θεραπευτηρίου.
Χώροι εστίασης και αναψυχής
Στο ισόγειο της κλινικής βρίσκονται δύο μεγάλες αίθουσες, όπου η μια χρησιμοποιήτε ως χώρος εστίασης και η άλλη ως χώρος αναψυχής, με καφετέρια και τραπέζι ping- pong. Στους χώρους αυτούς υπάρχουν δύο μεγάλες τηλεοράσεις και λειτουργεί κυλικείο.
Μικροβιολογικό εργαστήριο
Στον χώρο του εργαστηρίου πραγματοποιούνται τακτικές αιμοληψίες και αναλύσεις αίματος.
Φαρμακείο
Το φαρμακείο τις κλινικής, παρέχει άμεση κάλυψη των φαρμακευτικών αναγκών των νοσηλευομένων. Εφοδιάζει όλα τα τμήματα με ορούς, αποστειρωμένο υγειονομικό υλικό και άλλα φαρμακευτικά είδη. Ο φαρμακοποιός της κλινικής, συνεργάζεται με φαρμακευτικές εταιρίες, ελέγχει την ποιότητα των φαρμακευτικών σκευασμάτων που παραλαμβάνει και ενημερώνεται από τους γιατρούς της κλινικής για την δράση των φαρμάκων . Για την εύρυθμη λειτουργία του φαρμακείου, ο φαρμακοποιός ελέγχει καθημερινά την κατάσταση των αποθηκευμένων φαρμάκων και συμπληρώνει με τις ποσότητες που χρειάζονται, ώστε να μην υπάρχουν ελλείψεις.
Μικροβιολογικό εργαστήριο
Το μικροβιολογικό εργαστήριο της κλινικής διαθέτει άρτιο εργαστηριακό εξοπλισμό, με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα που υπάρχουν. Στο τμήμα του Αιματολογικού εργαστηρίου, αναλύονται τα λευκά και ερυθρά αιμοσφαίρια, ο αιματοκρίτης, τα αιμοπετάλια κτλ. Στο τμήμα του βιοχημικού εργαστηρίου αναλύονται τα Σάκχαρα, χοληστερίνη, τριγλυκερίδια, ασβέστιο, κάλιο, νάτριο, χολελιθρίνες καθώς και ορμονικός έλεγχος, έλεγχος ούρων και κοπράνων. Στόχος του εργαστηρίου είναι να βοηθήσει στην λήψη αποφάσεων, για την ορθότερη απόφαση των γιατρών της κλινικής.