Θεραπευτικές ομάδες

Ομάδα Κοινωνικής επανένταξης.
Στα πλαίσια της κοινωνικής επανένταξης των ασθενών οργανώνονται προγράμματα εκτός του χώρου της κλινικής. Οι ασθενείς συμμετέχουν στα δρώμενα της πόλης, σε εκδηλώσεις, όπως τις γιορτές Πηνειού, παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, παρακολούθηση αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, περιπάτους στην πόλη καθώς και ημερήσιες εκδρομές εκτός πόλης.

Ομάδα δημιουργικής απασχόλησης

Οι ασθενείς έχουν την δυνατότητα να απασχοληθούν με διάφορα υλικά και τεχνικές, χειροτεχνίες, ζωγραφική, κέντημα, επιτραπέζια παιχνίδια. Στα πλαίσια της δημιουργικής απασχόλησης των ασθενών κάθε Πάσχα διοργανώνεται bazaar με έργα των ασθενών τα οποία διατίθενται προς πώληση και τα έσοδα δίνονται για φιλανθρωπικό σκοπό.

Ομάδες ψυχαγωγίας
Για την ψυχαγωγία των ασθενών διοργανώνονται βραδιές με ζωντανή μουσική, χριστουγεννιάτικη γιορτή, κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας με την συμμετοχή ορχήστρας, πάρτι γενεθλίων των νοσηλευομένων του θεραπευτηρίου.

Εκπαιδευτικές θεραπευτικές ομάδες
Ομάδα εφημερίδας. Οι ασθενείς μέσω της ομάδας αυτής έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για τα δρώμενα της πόλης και γενικότερα για την επικαιρότητα, να εκφράσουν τις απόψεις τους και να συζητήσουν τα άρθρα της εφημερίδας.
Ομάδα ασθενών με νοητική καθυστέρηση. Στόχος αυτής της ομάδα είναι η προσπάθεια βελτίωσης των ικανοτήτων,δεξιοτήτων καθώς και η έκφραση συναισθημάτων, η ομαδική συνεργασία και η βελτίωση της επικοινωνίας των ασθενών με νοητική στέρηση.
Θεατρική ομάδα. Μία μικρή ομάδα ασθενών κάθε χρόνο, στην χριστουγεννιάτικη γιορτή, παρουσιάζουν θεατρική παράσταση. Μέσω της θεατρικής ομάδας δίνεται η δυνατότητα στους ασθενείς που συμμετέχουν σε αυτήν, να δράσουν και να αντιδράσουν μέσα από μια ολιστική θεώρηση συνειδητοποιώντας ότι μπορούν να λειτουργούν συνολικά, ως ψυχή, μυαλό και σώμα.
Ομάδα άνοιας. Σε αυτήν την ομάδα οι ασθενείς συμμετέχουν σε προγράμματα για την ενδυνάμωση της μνήμης, της συγκέντρωσης και της προσοχής.